Karamel Soslu Elmalı Tarçınlı Ekmekimsi Kek!



Yıl sonu ya, işyeri çok yoğun ben de sadece size bir önceki postta yazdığım, bir iki kişinin de acaba nedir nedir ? diye sorduğu Elmalı tarçınlı kek (gerçi ekmek olarak geçiyor orijinal tarifinde) tarifini vermek istedim.

Siz de takdir ederseniz ki, bu kek haftaiçi ve akşam yapıldığından fotoğraflar yine karanlık. Keşke haftasonları 3-4 gün olsa da habire fotoğraf çekebilsem.

Neyse gelelim tarife; Tarifin içeriği kadar Pass The Sussi sitesindeki fotoğrafı beni cezbetti. Bence bir bakın. Pişince aynısı oluyor. Sadece bildiğimiz kek gibi değil, birazcık daha ekmekimsi bir yapısı var.


Kek Malzemesi;
• 1 1 / 2 cup rendelenmiş elma (2 büyük)
• 1 cup esmer şeker
• 1 / 2 cup süt
• 1 / 2 cup bitkisel yağ
• 4 yumurta, az çırpılmış
• 3 cup un
• 1 / 2 cup doğranmış cevizler
• 2 çay kaşığı kabartma tozu
• 2 çay kaşığı toz tarçın
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı hindistan cevizi

Üstündeki karamel için;
• 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
• 1 / 4 cup esmer  şeker
• 1 yemek kaşığı süt
• 1 / 2 cup pudra şekeri

*cup ölçüsünü su bardağı olarak da alsan oluyor galiba. Bende bir tas var üstünde yeni farkettim cup ölçüleri yazıyormuş onunla ölçüp koydum malzemeleri.

Yapılışı ise; İlk önce unutmadan fırını 180 dereceye ayarlıyoruz, sonra ben yazana pek bakmadım, direk yumurta ile şekeri çırptım, sonra yağ, süt ve elmaları kattım. Diğer bir tarafta kuru malzemeleri harmanladıktan sonra ikisini birbirine güzellllce karıştırdım. Sonra artık Allah ne verdiyse bir o kalıba, bir bu kalıba boşalttım. (Muffin kaplarındakiler pek bir komik kabardı tonguç gibi oldular:) )


Fırında kek pişerken şu üstüne dökülen karamelli sosu yapayım dedim. Kalori bombası… Yağı sos tenceresine koyuyorsunuz orta ateşte eriyince şekeri ekleyip 2 dakika (yani göz kararı) devamlı karıştırıyorsunuz. Sonra da bir kaşık sütü ekleyip birazcık daha karıştırıp ocaktan alıyorsunuz. Yarım saat soğutuyorsunuz, o sırada kek de pişmiş oluyor. Şimdi bu aşamada orjinalinde yazanı anlamadım ve ben kafama göre takıldım şöyleki; pudra şekerini azar azar ekledim ve karıştırdım baktım katı oluyor birazcık süt ekledim.
Sonra aysı orijinal tarifdeki gibi kekin üstüne gezdirdim.  Sos tenceresinde de bir miktar kaldı, servis yaparken hafif ısıtıp tekrar kekin üstüne döküyorum. Sonrada ooff kilo aldım diye dolanıyorum ortalarda…

Şimdiden afiyet bal şeker olsun efendim..



I am very busy in these days. You know, end of the year and I have to finish all my jobs... Because of that I'll share with you this recipe and I will return my jobs a.s.a.p.

Anyway, I had mentioned about a cake which the name is "Caramel-Glazed Apple Bread" in my last post. Firstly, I loved it's photos on Pass The Sussi blog and ofcourse I love also apple - cinnamon if they are together.

You can find all details and recipe on Pass The Sussi blog and see her nice photos.

I would like to share with you day light photos of this cake, but you know that I am working at the office all day and only evening I can take the photo without weekend.
I hope you like it.
Bon appetit!








23 yorum :

  1. Benim sürekli yaptığım kekin neredeyse aynısı fakat tuz koymuyordum ben tabi. Bir de esmer şeker filan kullanıp üstüne karamel sos dökmek bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtti bana :)
    Fotoğraflar yine harika, ben de ben de bayılıyorum bu kek olayına..

    YanıtlaSil
  2. Fotografların ışıksız ortam olmasına ragmen çok güzel:) Karamel sos fikri güzelmiş deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
  3. Ben karamel yerine tahin pekmez felan dökerim buna kesin.. bu ara sevdalısı oldum bu ikilinin.. haydi hayırlısı:)

    YanıtlaSil
  4. karamel sos mu hmmm nefis olmuş olmalı, zaten fotoğraflar iştah kabartıyor çok beğendim =)

    YanıtlaSil
  5. ya şurya un şeker yumurtayı karıştırıp yamuk yumuk kek yapıp koysan bile sen sununca bir başka oluyor be nohutum. nedir sendeki giz?
    şu karameli ben de deneyeceğim. çok merak yaptım.

    YanıtlaSil
  6. kışın içeceklerin yanında kek eksik olmaz bizim evde,belkide en kolay yapılan hamur işi olduğu için tercihimdir bilemiyorum :) tonguç gibi olanlar benim favorim :) deneyeceğim mutlaka...

    YanıtlaSil
  7. kek nasıl sevilen bir şeydir yahu:) fotoğraflar çok güzel ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. çok güzel görünüyo kek..

    YanıtlaSil
  9. Fotroğraflar aksine çok sıcak çıkıyor...
    Tarif için de teşekkürler...

    YanıtlaSil
  10. Şu süslü kürdanlarına bayılıyorum:))

    YanıtlaSil
  11. cok leziz gorunuyor ellerine saglik.sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. daha çok kek tarifi gibi.ama görüntüler çok güzel. zaten ben de bu ortamda çekilen fotoları çok seviyorum. kardeşinle size afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  13. Teşekkürler tarif için. Ellerine sağlık. Her seferinde fotolar mükemmel diye yazmam sıkıcı olacak, fotolar mükemmel.. :)))Bunu 2012 nin tüm fotoları için söylendi kabul et.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Şimdi de bu tarifi uygularım ben yakın zamanda.

    Ama bak canım söyleyeyim bu kekler başımıza bela açacak;))

    açmasın di mi sadece ağzımızın tadı olsun,mideye düşsün,hiç löp löp yağ olmasın mesela 2012 de;))

    YanıtlaSil
  15. himmm kek harika gozukuyor,, ben niye kek person degilim yaa, benimde evim mis gibi cesit cesit pisen kek kokulari ile dolsun...

    ps: 1 cup 250 ml buda yaklasik 1 bardak ediyor,dogru yapmissin sekerim...

    YanıtlaSil
  16. Yaptığınız elişlerinin hepsi bir harika...sizi tanıdığıma sevindim...

    YanıtlaSil
  17. Ellerine saglik. Mutlu yillar...

    YanıtlaSil
  18. bende de hep aynı dert.. gundurz fotograf cekememe. ama gece fotografları da sıcak bır hava katıyor, fotografa...

    YanıtlaSil
  19. Esra; Ben karamel sosu heryerde çok severim bu kek tarifinin benim için bir diğer cazip tarafıyda bu sostu. Neden hep güzel şeylerin kalorisi yüksek olur ki:(

    Çiçeklendim ben; Çok teşekkür ederim. Evet sos ile daha hoş oluyor aslında, şekeri bana az geldi çünkü.

    Deli-Anne; Yapma etme.. Tahin Pekmez için ölürüm ben ama tehlikeli sularda yüzmeye hiiç gerek yok:(

    Mekila; Sosu kekden daha çok beğendim desem:)

    Nilhan; :))) Senin güzel bakan gözlerin diyeceğim, sanki ikimiz cilveleşiyormuşuz gibi olacak:))

    Sümeyye; Ben daha ilk seviyedeyim bir türlü ikinciye geçemedim:)) Uzun süre kek yapacak sanki bizim evde daha:)

    Aylin; Biz küçükken annem hiç yapmadığından herhalde hasret kalmışız şimdi her hafta yapıyor gibiyim:)

    Sema; Teşekkürler

    Natali; Arada sıcak bir hava veriyor haklısın. Tarif de umarım hoşununa gider denersen. Bana biraz katı gibi geldi, ondan ekmek diyorlar sanırsam.

    my little world; Çok kolay yapması:)

    u.aydin; Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  20. Buket; Çok teşekkürler Buketciğim Öpüyorum seni de Pelin'i de.

    Füsun; Kabul edilmiştir:)

    Yıldız; Sorma yaa kış sonunda şu muffinler gibi bir göbeğim olacak korkarım.. Amannnn varsın olsun.

    Şebnem; Sonradan da olabiliyormuş bu bak bana... Radife gibi becerikli birinin arkadaşıyım ama kek yapmaya başlayalı 2 yıl anca olmuştur:)

    YanıtlaSil
  21. Hayat mutfakta güzel; Çok teşekkür ederim ben de buralara uğradığın için çok sevindim:)

    Nesrin; Sana da Mutlu yıllar.

    Zeynep; yaa evet işte her hafta sonu da mümkün olmuyor fotoğraf çekmek, sinir oluyorum. Ama işte bunlarla tatmin olmaya çalışıyorum:)

    YanıtlaSil
  22. Ellerine saglık! Bak şimdi yine bu saatte canım kek istedi sayenizde:)

    Üniversitede iki gün olmak bence guzel ne az ne çok.

    Bu arada mutlaka söylemeliyim, ortamınız, resimler bence hoş ve huzur verici görünüyor, iyiki varsınız sevgiler blog yazarları.bende Cafe nohut ve bir çok blogcunun sessiz ve akademik :) takipçisiyim.

    Buradan herkese iyi seneler diliyorum.Zeynep Ö.

    YanıtlaSil
  23. Böyle "ekmekimsi" keke damak tadı kurban olsun! :D Tüm ekmekler bu kek gibi olsa keşke, sanırım sadece ekmek yerdim o zaman. Nefis bir tarif olduğu belli, tıpkı blog'unuz gibi.^^ Nefis bir blog evet ve daha önce buraya yolum neden düşmedi diye kızdım kendime. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...